pumil8s tankar och äventyr

Senaste inläggen

Av PumiL8 - 12 maj 2010 13:35

 Tänk att det nu äntligen är dags att sätta fart på packningen och försöka att tänka ut vad som behövs och vad som absolut inte behövs packas med. Vi ska till Skåne och valla får i hela tre dagar. Jag tar bara lite paus och skriver lite om sista badturen och att sommaren nog kommer snart för Bobitaz har redan börjat ta längre simturer.

Här är det inte sommar direkt men mina hundar har bara två årstider att leva med, endera går det inte att bada eller så går bra att bada.  

Pinnar i alla storlekar går att ta upp ur sjön och så ska man slåss om dem. Anka tittar hela tiden på bottnen om det kommer någon fisk.

  

Visst der det kallt ut. Det var bara 8 grader just här. Så vi är härdade inför helgen då det ska bli regn när vi ska valla fåren.

Inte blev det varmare för plötsligt får Bobitaz syn på husse i båten och hon blev så glad så hon simmade till honom.

  

Det är helt fantastiskt hur en hund tänker eller det var nog det hon inte gjorde utan bara satte av fram till båten.

   

Bra med sele ibland då kan man komma upp i båten . Jag hade cyklat dit så hundarna var ordentligt varma.  

 

Sen var det bara att inta bästa stället och se till att komma iland med husse. Det var säkert så hon tänkt ut det, haha.

   

Nu tyckte husse att han skulle fortsätta att fisaka så det var bara att cykla hem med tre blöta hundar.

Skönt att ta en liten paus i förberedelserna inför resan men nu får jag nog sätta lite bättre med fart så att det finns någon mat att äta när Csoda och hennes matte anländer. Mer rapport kommer efter helgen om vi får lite bilder under dessa dagar. Ska bli så roligt. 

ANNONS
Av PumiL8 - 11 april 2010 16:28

Här är det lugnt och skönt. Solen skiner och det är relativt varmt. Vi har tränat lite lydnad och fixat i huset. Bilen står på verkstaden och vi hämtade hem den i eftermiddags men får köra den tillbaka imorgonbitti för det ryker om en broms och det går inte att köra med den. Inte roligt.

Tiden studsar fram och jag kämpar på för att hinna med.

Idag promenerade vi med Jippie, här tillsammans med Bobitaz  

Skönt med kompisar som skitar ner sig trycker Chezzi-e men matte var inte nådig när vi kom hem för det blev bad av alla tre hundarna som var tämligen fulla med både det ena och det andra. Blåsipporna blommade och en svan gled omkring på sjön samtidigt som Jippi-e gled runt i en egen pöl i skogen.  

Gruppbilden är obligatorisk och som vanligt är det så roligt att alla är med på samma bild. Inte gillar de att vara med heller och Jippi-e är redan på väg att leta lerpölar , tror jag.

I veckan var Bozz här och hälsade på och han är en urfin kille. Här försöker han charma Chezzi-e.  

Bozz kollar in morsan och de är inställda att lukta på samma fläck. De har samma färg och Bozz börjar likna sin far mer och mer. Fast han låter som sin mamma, haha.   Bobitaz och jag tränar lydnad och just denna här snea sitsen har varit i fokus hela veckan och nu känns det som att vi har löst den och hon är rak nästan varje halt. Funderade mycket vad felet var och när jag kom på att jag inte var rak i min kroppshållning, tack vare knasiga knän. Det fick bli  en alvedon innan träning och genast så rätade vi båda två upp oss. Jag kan sätta ihop benen lite mer och framför allt kan jag vara mer stilla då det gör mindre ont. Så numera är jag drogad, haha. Ska få ny ställning till det ena knäet om en vecka så kanske det går bättre att gå.  Har börjat köra med Kickbiken iallafall. Hundana är som tossiga. Håller det på en låg nivå så att det inte blir överträning utan att vi kan köra ett par gånger i veckan.  Så här glada blev Kask styrelse när de äntligen fick se en riktig hund. Bobitaz undrar vad de garvar åt, våryra gick de omkring och drömde om KASKS verksamhet under året. 

Här är Kalle ute och tränar inför barmarkssäsongen. Snart ska ungarna upp på ryggen och sen bär det nog av. Visst är han fin kusen.    

Emil heter han som fyllt 7 år och ska rida in Kalle. Härligt att få umgås med en häst igen tyckte min mor som var med till hästen och borstade manen på honom. Sen var hon med på 7 årskalaset också. Så efter all sjukdom och elände verkar det som om krafterna har kommit tillbaka och därmed lite livslust. Solen gör säkert sitt till. Att vara 97 år och komma tillbaka efter sjukhusvistelse det var svårare än jag kunde förstå. Fast när hon kom till hästen och började att borsta på honom kunde vi förstå att det fanns lite mer gnista kvar att plocka fram. Emil får träna på nu med att rida in Kalle så att vi får möjlighet att borsta mer kuse under sommaren.

Som jag började skriva har tiden bara rusat och nu är det jobb imorgon och sen  en mycket spännande helg som väntar. Jag ska gå lydnadskurs för Kent Svartberg och jag tror att det bli Bobitaz som får vara med. Urspännande ska det bli. Kommer nog att lära mig mest genom att titta och lyssna för den egna träningen är så svårt att utveckla på så kort tid. Eftersom jag inte har tävlat så har jag för lite erfarenhet. Det är det jag försöker att skaffa nu när vi börjar bli duktigare på lydnadsplanen. Jag ska börja en lydnastävlingskurs till nästa vecka. Sen ska alla momenten vara ihopkedjade, jaja vi får väl se.... 

ANNONS
Av PumiL8 - 21 mars 2010 19:35

 

Här står grannens golden ovanför staketet och på andra sidan står våra solstrålar.

   

För stunden inte skällande men nästan uppe vid taket spejar de över till grannens tomt. Undrar just hur lång tid det kommer att ta innan all snö är borta.

   

Fast visst är det skönt den stunden som solen skiner och det gäller att komma ut och upp med näsan åt solhållet.

   

Så här ser det ut vid sommarstugan där det inte finns något vatten för det är fruset någonstans vid vägen mellan grannens tomt och våran.

   

Sköna sjöpromenader blir det och vi åker runt på alla sjöar ser det ut som. Här är det Östra laxsjön som bjuder på sol och bra is.

   

Anka har badat i ishålen på Unden hon frös till is mellan hålen men hon var som tokig när hon hittade vatten. De andra två tittade mest på och undrade hur dum får man vara.

   

   

Husse borrar och borrar en massa hål men kommer oftast hem tomhänt för de är för små, de som han drar upp. Isen är mystisk då det är dubbelis på de sjöar där vi varit och p åUnden saknades det is och var bara issörja på vissa ställen så det blötte i fotspåren. Klart att jag skyndade mig att hitta annan plats att gå på.

Hundarna och jag lämnade husse här på isen och åkte till mor som följde med och hämtade upp honom på eftermiddagen. Vi städade och handlade innan så fixade vi lite mat. Det blev en lång dag  och mycket sol den helgen.

Den här helgen är en helt annan historia som inte är så mycket att skriva om och framför allt så har det varit dåligt med sol. Nu hoppas jag på att det får bli varmt igen så att denna vinter kan ta slut. Krokusen blommar hos grannen och våra krokusar ligger en meter ner under snön. Är trött på att frysa om fingrarna när jag tränar med mina hundar. Hanskar går inte att ha när godis ska delas ut till Bobitaz som numera börjar förstå att stå betyder stå. Skönt för det har verkligen tagit tid att lära henne detta. Hon bara chansar och ibland blir det rätt och så ibland provar hon något annat som att lägga sig oftast sitter hon istället för att stå. fast hon är bäst i allafall.

   

Av PumiL8 - 8 mars 2010 20:58

   

Anka på väg till fåren. Tack E för att du plåtade oss. Det är så roligt att se bilder p åsin egen hund i vallartagen. Kunna se var hon håller blicken och  hur tätt hon håller fåren ibland.

  

Att vara fåra herde är inte helt enkelt och jag stod mest på fel ställe och åt fel håll. Så roligt är det i allafall och jag tror att jag blir kär i fåren som var så goa hela dagen. Någon tacka tappade lite humör för det var nära kontakt med pumisarna och hon upptäckte att det var ovana hundar så hon sänkte huvudet några gånger. Vem skulle inte ha gjort det efter att ha blivit motade runt en fålla av små ullpumisar.

 

Här tittar de varandra i ögonen men Anka är en tuff tjej och hon backar inte. Hon blev till slut så trött att hon slutade att valla. Så det var bara att utgå och åka hem och vila.

   

Boguz hade fart i hagen och han gillade att vara med fåren.

   

Här är det Csoda som har fart på flocken.

   

Jippie var otroligt duktig. Visade verkligen att hon har vallanlag, jättekul att se.

   

Sen blev vi alla lite kära i denna pumituss, visst är han söt.

   

Smart är han också för det går jätte bra att härma BC:n för då flyttar fåren snabbare på sig.

   

Så då är det bara att tacka Anka för den här dagen hon var så duktig och det ska bli kul att få fortsätta med att flytta på får. Undrar just om jag törs vara själv i fårhagen. Vi får se när det gått några dagar till. Rolig var denna dag i allafall.     

Av PumiL8 - 19 februari 2010 13:31

Äntligen så kan mina pumisar få springa i snön. Idag var det riktigt skönt en stund utomhus.

Så här ser det nästan ut hela tiden då Anka har ett sår, på nosen, som antagligen gör ont utomhus när hon gräver efter möss. Hon kommer här i fullfart och bara kör ner huvudet och går runt ett varv sen upp och full fart igen .

Vi tränar lydnad så att dessa promenader blir jätte spexiga,  det är som att vara ute med tre clowner.

   

Här är Bobitaz offroad och det går väl bra så länge hon kan låta bli att andas då ser det ut så här.....

 

Hon kan hålla andan jättelänge och sen upp för att orientera sig lite och ner igen.

   

Så upp och skaka loss lite så att man ser igen. Tror öronen fryser fast i olika ställningar för de blir stenhårda.

   det Här är ett annat sätt att gå i snön på när man har för korta ben. Tänk vilken otroligt bra balans hon har, Bobitaz, det är hon som hittar på mest nya sätt att ta sig fram på.

   

Sen försöker de att ta en och annan råtta och det går att vara två i samma hål en liten stund sen bär det iväg igen. Fast efter detta så blev det lite träning på ställande vid sidan och baklänges. Chezzi-e visar att hon är klart den mest kunniga hunden och hon har tränat minst av dem. Anka har så jobbigt att hålla ordning på vad jag vill att hon ska göra så hon somnar som en stock när vi kommer hem från träningen. Hon tänker verkligen när hon lär sig. Bobitaz har lite annat i huvudet eller ska man säga att det rör sig otroligt snabbt i hennes hjärna. Hon bjuder på massor av beteenden och chansar lite för ofta. Fast nu är det bara att hålla i och träna på för snart är det dags att börja kedja ihop alla småövningarna till ett helt moment. Det ser jag fram emot.

   

Avslutningsvis måste de avisas lite och inte vill de in utan det är urskönt ute i snön. Det var bara att åka hem på den oplogade vägen och det kom bara en bil så vi kom hem. Skottade snö på baksidan så att hundarna kan gå ut utan att rymma för nu syns inte staketet längre. Nu är det helg och annat kul på G...för 30 år sedan fick jag en busig liten kille. Så det blir att fira i helgen.  

Av PumiL8 - 7 februari 2010 09:55

Grå söndag i stugan. Här har vattnet frusit. Stoppet är antagligen vid grannens hus så vi kunde inte göra något när vi kom hit i fredags utan det vara bara att konstatera faktum och börja bära  vatteni hinkar och flaskor. Vi kommer att vara utan vatten fram till våren förmodligen om det inte går att lösa utan att gräva upp hela gatan. Det saknas vatten i alla husen efter denna gata så vi behöver inte känna oss som skitigast för det är de som bor här permanent och de har varit utan vatten i en vecka nu.

Min bil mår inte så bra så vi vet inte om vi får bli permanent boende här vi också. Generatorn har lagt av helt och vi navigerade sista biten hit i mörker då batteriet var helt slut. Nu är det laddat i 24 timmar och vi håller nu tummarna att vi kommer till Karlskoga i eftermiddag.

Snöiga hundar som borde duschas har fått drälla vatten efter varje gång de varit utomhus. Tänk vad man behöver vatten i sin vardag, bortskämd, ja,  det kommer  ju vattennär man vrider på kranen. Gissa om jag gnäller varje gång jag blir påmind om att det inte går att tvätta händerna.

Bobitaz har inte lärt sig ännu att det inte går att lämna plogad väg för hon dyker ut från vägen och leker så snön yr.

Anka tar det lite lugnare men även hon bjuder på snölekar.

Chezzi-e har mer erfarenhet och hon gör inga längre utflyckter utan tar det lugnt i snön. Vi har tränat lydnad och ska köra en vända till innan vi försöker starta bileländet.

   

Nu är hela taket rent från snö och S-A har träningsvärk. Vilken tur att mina knän sätter stopp för sådana äventyr som att skotta snö däruppe. S-A får skotta och jag tränar lydnad, rättvist eller?

Mor har fått lämna sjukhuset och vistas nu på en korttidsplats i hemkommunen. Just nu skulle jag behöva min bil hel och trygg. Måste åka till henne idag och greja med räkningar och kolla lägenheten. Sen kan jag inte besöka henne varje dag nu då hon flyttat till Laxå. Det blir nog lite tråkigare då så nu får vi hoppas på att hon träffar andra människor som hon känner. Hon har en bäcken fraktur och en bruten arm. Armen är gipsad men bäckenfrakturen ska läka av sig självt. Det är viktigt i läkeprocessen att hon måste gå och röra på sig så mycket hon orkar. Det är smärtsamt att röra sig med en fraktur i bäckenet och ont kommer det att göra ganska länge. 

Näe, nu är det dags att värma vatten i vattenkokaren och försöka bli presentabel så att det går att packa, vattna blommor och åka hem.           

Av PumiL8 - 3 februari 2010 13:57

En vinter som inte vill släppa sitt tag utan snön bara vräker ner.

Jag åkte tåg till stockholm igår och inte var det så upplyftande. Det är inte roligt med vintergator i Stockholm, brunt slask överallt. Fast jag var bara utomhus en mycket kort stund mellan centralstationen och World trade center. Sen träffade jag det statliga boverket under dagen och träffade en hel hög med olika proffessioner inom mitt arbetsområde. Vi hade en bra dag och det var tågäventyr både dit och hem. Tåget inställt på morgonen, M fixade bil till Hallsberg och platser därifrån men vi missade att hemtåget inte stannade i Hallsbeg och där var den fina bilen parkerad, jisses, vi kom på det precis när tåget skulle gå hem och vi bara vände till andra sidan på perongen och klev på ett som gick till Göteborg. Tyckte att det var otroligt bra service och mycket lungt i den vagn som vi satt i. Jag fick verkligen trycka till när konduktören ville slänga av oss för att vi satt på fel tåg. Sa ifrån ordentligt att han nog skulle vara snäll att låta oss sitta där vi satt, väl framme i Hallsberg så säger M att det var skönt i förstaklass vagnen och att det var bra fixat så vi fick åka där, jisses inte fattade jag att vi åkt i första klass.

Jag fnittrade i säng ganska slut igårkväll. Mycket lycklig över att vara hemma i snön och att få klappa om mina hundar som bara inte klarar att vara utomhus i snön då de drunknar och blir ubåtar under snön. Bobitaz försöker forfarande att hoppa in i skogen men hon tvingas vända ganska omgående, hon har kommit på att plogkanterna håller att gå på så där springer hon. De andra två har mer förstånd och går med mig i stilla haltande mak på mycket ojämna gångvägar.  

Täcket kliar efter en stund och Anka åker på rygg så mycket hon kan. Kastar bara omkull och kanar i nerförsbackarna. När det är över 20 grader kallt så tar jag på dem täcken och då blir hon så här tossig, fullfart och kullerbytta och glida ner i bilspåret.

Lite minnen från hösten finns runt om oss och vi har tvingats till olika    aktiviteter de sista dagarna. Visst kan man undra varför S-A har börjat bära handväska på promenaden på sjön, haha, det bara har blivit så ett antal gånger då det inte går att låsa bilen och den har lagt av  när vi varit ute så vi har fått promenera hem och hämta nästa bil att starta med. Sen går bileleändet några dagar igen det är inget fel på den då men ser ni en lång man gåendes på stan med min handväska så kan ni fråga om han behöver åka med en bit. Fast det kanske blir mode nu när någon har börjat kanske fler törs då.

  

Det finns vackra stunder nu i vinter också, måste tillstå att de går att hitta om man bara är utomhus så skiner solen mellan varven.

Nu ska jag till sjukhuset och hälsa på mor och skotta fram den eländes bilen så får vi se om jag måste gå dit eller.........

    

Av PumiL8 - 2 januari 2010 18:57

Nytt år och lugn och ro. Emil kom på besök i några nätter tillsammans med mor.

Bara att sluta måla och servera måltider på bestämnda tidpunkter. Emil har tagit över tv och dator vilket resulterat i att middagen nog ökas ut imorgon med mera familjemedlemmar. Har rotat runt  i frysen så att alla ska bli mätta.

   Vilka dagar det varit, så tjusiga.

  

Det är otroligt vilka vyer som det lommer fram i kameran...........

  

Det är fullt med snö och kallt om tassarna.

  

Vilket tryne och det är precis så som hon ser ut varje gång man går ut. Nu när Emil är på besök såvi går ut och kör lite drag.

     

Vilka hundar, först slåss de så att hårtussarna ryker men sen är det bara spring frramåt. Här är det 5-spann och Emil på trehjulingen. Mor kommer tätt inpå med sin rollator haha.  

Så här korthåriga är mina pumisar just nu. Det gäller att matcha vädret och snön. Korthåriga pumisar passar bäst i detta väder. Klippte alla nästan intill skinnet för att de ska klara att vara  i snön och ha täcke på sig.

  

Så skönt att få tugga på en vit liten skit hund och för att förgylla grannarnas lediga tid så låter 5 hundar här som vaktar och är mycket ljudliga. Men efter denna eftermiddag så är de ganska stillsamma. Mor sover i soffan och hundarna har tagit hennes säng. Emil har tagit tag i datorn och jag diskar. Vilken skön dag.................................

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se