pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

Äntligen så är min sommar här

Av PumiL8 - 4 juli 2010 11:09

Nu ska jag erkänna att det har blivit lite lite tid att uppdatera denna blogg. Det ska bli bättring för egentligen har det hänt massor av roliga saker i våra liv, mitt och min familjs.

Jag har bara två heldagar kvar att arbeta innan semestern och det är naturligtvis målet att orka med detta. Får väl slafa i hängmattan sen fast då förståss efter köksrenoveringen som ska starta nu imorgonkväll........

Fast nu tänker jag berätta om mina sista tre dygn.

I torsdagskväll skulle KASKs första månadstävling gå av stapeln och jag och hundarna har faktiskt klarat att träna lite agility. Vi tränade i tisdags och mitt knä gick att gå på på onsdagen så därför fick jag lust att försöka springa på månadstävlingen och  bjöd in Dotter så att jag kunde få starta med alla hundarna.

  

båtåkande Bobitaz

Ja, vi fick en jättefin kväll och jag hann att köra två hundar och Dottern rusar runt med sina hundar och Chezzi-e. Znagge gör fina lopp och glädjen är hög. Då händer något med D:s fot och vi får åka till akuten, där vi sen var hela kvällen. Resultat ett par kryckor och återbesök hos specialist dagen därpå.

På fredagen var det start på Kask:s läger för ungdomar och det kom 10 ungdomar för mitt andra barnbarn E ville vara med han också och efter att ha fått prova visar det sig att han klarar av att få Bobitaz med sig på agilitybanan och att han klarar att tyda en rallylydnadsbana. Jisses det trodde vi nog inte. Så D fick vackert åka till Karlskoga en tredje dag också, hihi.

Det var varmt första dagen och ändå varmare den andra dagen. A som är mitt bonus barnbarn hade Anka som sin hund och så hade en tjej, H, från Kumla Chezzi-e. Det var ett otroligt roligt läger och det var tre tjejer som var ledare och som drog ett tungt lass, för jisses vilken träningsvärk jag har av att bära hinder och sandsäckar. Solen fixade sen att allas ork skönkt katastrofalt sista dagen.

   

Vi tog badpaus mellan de två dagarna och det blev uppskattat av hundarna som började valla runt en stock i sjön. Anka tog ut den och så kom hon in med den. ett nytt beteende som jag aldrig har sett förut.

   

Kul att hjälpa till tyckte Bobitaz men Anka ville vara ifred.

Som alltid så slår det mig hur otroligt lätt unga människor tar till sig information om de är intresserade av ämnet. Två hela dagar där alla grejade med sina hundar och såg till att de hade det bra i värmen. Så körde vi agility och alla klarade att träna på den  nivå som passade det ekipaget. Vilket gjorde att avslutningsbanan för några bara var några hinder och för andra hela banan.

   

En ny agility hund med en ny agilitykille, de är på samma utvecklingsnivå, tror jag.

   

Skönt med paus i skuggan   

Alla ville vara i kylväskan men med locket öppet så blev det snabbt varmt där med.

Ett bra tips på kylklampar är djupfryst hundgodis, korv och isvatten till alla.

Bananerna var också djupfrysta, hihi.

Nu med alla trevliga minnen från vårt första läger så skickar jag en staffett pinne till alla andra KASK:are som nu får börja fundera på en ansvarig till nästa ungdomsaktivitet.

Kan bara rekomendera att det är väl värda timmar att ge bort lite kunskap till några som gillar agility och hundar.

Ok, nu börjar nästa nerräkning av aktiviteter för min pumifamilj.

Vi ska gå en intensivkurs i lydnad på måndag och tisdag. Det ska bli spännande om det går att tända om hundarna i värmen till en lugnare aktivitet som lydnad.

Måste ha alla hundarna med mig nu när det är så varmt.

De ska sen praktisera som rehabhundar på onsdag och torsdag. Ska bli kul att få ha dem med på jobbet.

Sen go vänner ska alla fönster i kök och hall målas. Taken tvättas och målas för nu kommer snart köket , snickaren och golvläggaren. Jag tänker bo i stugan då de kommer och då måste allt vara klart så att de kan jobba på i värmen.

S-A får vara hemma och serva alla med färg och tapeter.........

Gissa om jag kommer att vara nöjd i höst, om det är klart då vill säga.

Så nu kan jag alltid rapportera om ombyggnationens vedermödor, puuust

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.  Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se