pumil8s tankar och äventyr

Senaste inläggen

Av PumiL8 - 19 juni 2011 21:15

  Så stora de har blivit.

   Hungriga för jämnan och mamma har börjat att ligga så här så att alla ska få plats.

   Mormor och mormor vilar lite.

   En till som vilar måste vara en tjej, kolla under fötterna.

   Sover hos mor, gott.

   Kloklippning, bäst att göra det när de är nymätta och sover.

   Första mötet med döskallemodet, hihi.

   Åsså träffa barbarnen.

   Här är det inget ljust hår under foten och en liten tjej är det.

 Mor hann inte ta av sig ytterkläderna så hon sitter med en liten kille i knät med mössan på.

Ja inte hinner vi med att göra så mycket mer än titta på valparna men ny vecka börjar och jag har tagit semeter en dag i veckan och ska nu försöka jobba några timmar två dagar. Denna veckan så jobbar jag måndag och tisdag och sen är jag ledig resten. Någon som blir avundsjuk........

ANNONS
Av PumiL8 - 16 juni 2011 19:32

 Den nya lilla pumifamiljen 

En liten tjej

   En liten hög med nya valpar

  Ibland är man så mätt att man vill spy eller sova djupt

 Lite oreda vid matbordet 

 OK ibland får man springa för att hinna

 En härlig valpröra

   Matte gosar så mycket som möjligt.

Det är inte helt lätt att ta bilder på svarta hundar men kan intyga att de är söta men liknar små råttor säger S-A. 


ANNONS
Av PumiL8 - 13 juni 2011 17:18

  Äntligen kommer en liten blogg igen. Förstår inte varför jag glömmer bort denna och nu blir det några som undrar om jag har blivit tokig igen eftersom jag kommer igång  varje vår. Tänk vad underbart det är med vår och när alla blommor kommer.

 Under vintern har jag och Bobitaz tränad lydnad. Med olika resultat men målet har varit att få prova att tävla och det har vi gjort under våren men det blev så bråttom för Bobitaz är parad och fick inte tävla så länge. Hon fick en pokal iallafall. 

 En delad andraplats, mysigt som bara den att få prova att tävla. 

 Bobitaz tyckte det var kul hon med men hon är här 30 dygn på väg i sin dräktighet och det var inte så lätt att vara koncentrerad.

 Det smittar lite när vi tränar lydnad och här är det barnbarnet med egen Boinebus som är med och tränar.

 Så lite träning med Chezzi-e i rutan-

  

 Så vad gör man när hundarna inte kan vara med och träna mer, jo man startar upp Anka på lydnadsplanen och i vallhagen. Så nu är det full fart igen.

 Nu har Bobitaz gått 62 dygn och vi väntar på att valparna ska komma. Kolla in magen den innhåller nog några valpar.

  Snart blir jag valpledig och får snosa valp igen men det är faktiskt nervöst att vänta på dem.   De här blommorna har precis repat sig efter förra kullen så nu kanske de har blommat över innan de ska invaderas av denna valpkullen. Tar ju några veckor innan de ska ut och sprätta på gräsmattan.

Nu ska jag försöka att uppdatera lite oftare och här kommer det att ligga valpbilder om några dagar, hoppas jag.     

Av PumiL8 - 5 april 2011 21:12

Det har varit   Det har varit härliga vinterdagar. Skidor och draghundar på sjö då  fungerar mina knän ganska bra. Hundarna gillar att dra när det går lätt och vi hittade en sjö där man kört scooter runt hela sjön. Dit åkte hundarna och jag åtskilliga gånger och körde runt. Till slut så kom det upp vatten mellan öarna och då fick vi sluta med detta.

Det är en otroligt vacker natur i Villingsbergsområdet. Svårt bara att veta om det är ok att vara där när kanonskotten ekar. Fast då är inte Chezzi-e skotträdd minsann.

Jag hoppar och kollar om det kommer kulor.....

      Anka fick träffa en pojkvän men det blev inga valpar. Vi fick några sköna dagar med massor av pumisar runt benen. Här är det Jippies matte som vi är ute och promenerar tillsammans med. Det var kul att kunna släppa alla lösa åtminstonde bitvis.

Så här ser de ut från min position på skidorna . Har skippat nomeselarna mer och mer och kört med en norsk sele och Yselar. Mina små hundar verkar tycka att detta är lättare att dra med. Får se nu när kickbiken kommer ut vad det blir för selar.

Vi har lagt ner lite tid på lydnadsträning under vintern. Jag och Bobitaz. Anka och Chezzi-e har tränat lite agility och kört drag. Vi har tom tävlat en gång på en inoff.

  Visst är hon söt min lydnads hund. Hade anmält till debuttävlingarna men nu har hon börjat att löpa så det blir att skjuta lite på detta. Bobitaz ska bli mamma i sommar så hon ska paras under våren. Det ska bli så roligt med valpar igen.

Anka ska paras nästa vår. Hon har träffat veterinär som tycker att hon mycket väl kan paras en gång till. Vi får se till att hon tr'äffar en hane med lite vana denna gång.

Under påsken ska ett pumigäng valla får här i Karlskoga. Tänkte rapportera lite från detta valläger. Det är lite träning inför höstens läger med vallanlagsprov.

Jag har blivit lös och ledig från alla föreningskrav så jag känner att jag kan göra egna saker.

Farmor har jag också blivit, till Oliwer redan 3 månader. Han hade lite bråttom i början så det blev lite oro men nu har han tagit till sig all mat och växt till sig.

Jag och mamma hälsade på i lördags och för första gången fick vi uppleva att han skrattade. Nu har jag tre barnbarn och snart har också S-A tre. Så sen blir det hela huset fullt när alla är samlade.

Har fått ryggskott men måste försöka ta mig till staden imorgon för nu är det Emil som fyller 8 år.

Sen ska vi köra lite drag och träna lydnad...... Av PumiL8 - 15 november 2010 19:52

   

Så blev det dags att packa bilen och dra till Mora för att kicka Sm i barmarksdrag. Jag hade nog inte tänkt att jag skulle åka men den blev ett helt gäng med trevliga kompisar som for iväg så då hängde vi på jag och alla hundarna.  Vi tävlade i två dagar och kom imål båda dagarna. det gick jättebra att köra där och vädret var fint så vi fick en sista riktigt skön höst helg.

Vi har kört en tävling till här i KGA och där gick hundarna jättebra för jag hade glömt nomeselarna hemma så de fick dra i Y-selarna och detta gillar de mycket bättre.

   

Det är en så skön första stund i målfållan efter man har passerat en hemsk uppförsbacke. Fast titta på hundarna inte har de tagit ut sig men matte ser allt bra sliten ut. Undrar vem som dragit mest.

   

Vi bodde här på Prinskullen och det var ett mysigt ställe.


Innan Mora så han vi med en helg med vallning och valpträff. Efter detr så var det utställning på Åland.

Anka blev Finsk champion och Chezzi-e fick goda ord i protokollet.

Chezzi-e med sina rosetter.

Bobitaz med sina rosetter.

   

Anka med sina rosetter. Det var en jättefin vistelse som vi gärna gör om jag och min kennelpojke som fick fiska och insupa havsdoften.

Klart att hundarna badade de med för vilken pumi vill missa ett sådant tillfälle.

 

Så kunde vi vila ut på gästhemmet tillsammans med en massa pumisar.

En härlig höst är på väg mot en regnig snöig vinter. Den här tiden har jag som mest att göra fyyy. Längtar till sommar igen.....               

Av PumiL8 - 22 augusti 2010 18:03

   

Ett av de stora projekten under våren och nu på semestern var mitt nya kök. Nu är det färdigt och mor var med till KGA och kolllade när vi flyttade in i alla lådor. Nu är det lite smått och gott som ska göras och det gäller att få tid till det bara.

 

Vi har gjort lite utflykter och var Emil och mor till Tivedstorp där det var släktforskardag.   

Sen åkte hundarna på semester och Bobitaz har lärt sig att sitta fint i trappan. Anka träffade Mozart och de hade dates i 4 dagar. Nu går vi och väntar på att få göra ett ultraljud då jag inte tror att det blev några valpar gjorda. Så i slutet på denna vecka är det 4 veckor och då kan man se med ultraljud om det är några valpar.

Anka gick i löp mycket tidigare än vad som var väntat så planeringen är inte så bra då vi ska till Eckerö Åland i slutet på september för att ställa ut.

   

Här är Mozart och Anka på en date.

    

Det här är vad som är ljuvliga minnen från den här sommaren. Många bad och mycket lek vid olika sjöar.

  

Tack vare bussig dotter och kompis så kom vi till Oslo på utställning. Vi bodde på hotell och åkte flott bil som blev så skitig för området vi var på var rena lervällingen och det fastnade på allt.

  

Anka blev Norsk Champion och fick ett CACIB

  

Ingen tittade på ett enda papper och det var otroligt trångt i ringarna. Så visst var vi trötta när vi kom hem.

  

Aakersbrygge på lördagkvällen var jätte mysigt. Vi strövade hela kvällen och hundarna fick åka tunnelbana. Det gick jättebra. Så den helgen har jag många fina minnen från och tack tjejer för all hjälp. E släpade på bagage och rastade hundar. A-K rattade bilen så jag behövde inte köra något. Klart att jag inte klarar ens att gå en hel dag längre och ännu mindre sitta stilla. Ja lite gnäll men annars hade vi jättefint. Det var rea i Töcksfors så där fick vi köpnoja på ditvägen.

Vi har hunnit med tre utställningar under sommaren och det har gått bra på alla.

Nu är det jobb som gäller och en pumihelg i början på september och en utställning i slutet av september.

Sen är det det där med att jag ska tävla lydnad en gång nu i höst och det tar emot lite. Vet inte varför men det känns som om jag inte vill tävla i lydnad. Ja ja, vi får se.

  

Av PumiL8 - 4 juli 2010 11:09

Nu ska jag erkänna att det har blivit lite lite tid att uppdatera denna blogg. Det ska bli bättring för egentligen har det hänt massor av roliga saker i våra liv, mitt och min familjs.

Jag har bara två heldagar kvar att arbeta innan semestern och det är naturligtvis målet att orka med detta. Får väl slafa i hängmattan sen fast då förståss efter köksrenoveringen som ska starta nu imorgonkväll........

Fast nu tänker jag berätta om mina sista tre dygn.

I torsdagskväll skulle KASKs första månadstävling gå av stapeln och jag och hundarna har faktiskt klarat att träna lite agility. Vi tränade i tisdags och mitt knä gick att gå på på onsdagen så därför fick jag lust att försöka springa på månadstävlingen och  bjöd in Dotter så att jag kunde få starta med alla hundarna.

  

båtåkande Bobitaz

Ja, vi fick en jättefin kväll och jag hann att köra två hundar och Dottern rusar runt med sina hundar och Chezzi-e. Znagge gör fina lopp och glädjen är hög. Då händer något med D:s fot och vi får åka till akuten, där vi sen var hela kvällen. Resultat ett par kryckor och återbesök hos specialist dagen därpå.

På fredagen var det start på Kask:s läger för ungdomar och det kom 10 ungdomar för mitt andra barnbarn E ville vara med han också och efter att ha fått prova visar det sig att han klarar av att få Bobitaz med sig på agilitybanan och att han klarar att tyda en rallylydnadsbana. Jisses det trodde vi nog inte. Så D fick vackert åka till Karlskoga en tredje dag också, hihi.

Det var varmt första dagen och ändå varmare den andra dagen. A som är mitt bonus barnbarn hade Anka som sin hund och så hade en tjej, H, från Kumla Chezzi-e. Det var ett otroligt roligt läger och det var tre tjejer som var ledare och som drog ett tungt lass, för jisses vilken träningsvärk jag har av att bära hinder och sandsäckar. Solen fixade sen att allas ork skönkt katastrofalt sista dagen.

   

Vi tog badpaus mellan de två dagarna och det blev uppskattat av hundarna som började valla runt en stock i sjön. Anka tog ut den och så kom hon in med den. ett nytt beteende som jag aldrig har sett förut.

   

Kul att hjälpa till tyckte Bobitaz men Anka ville vara ifred.

Som alltid så slår det mig hur otroligt lätt unga människor tar till sig information om de är intresserade av ämnet. Två hela dagar där alla grejade med sina hundar och såg till att de hade det bra i värmen. Så körde vi agility och alla klarade att träna på den  nivå som passade det ekipaget. Vilket gjorde att avslutningsbanan för några bara var några hinder och för andra hela banan.

   

En ny agility hund med en ny agilitykille, de är på samma utvecklingsnivå, tror jag.

   

Skönt med paus i skuggan   

Alla ville vara i kylväskan men med locket öppet så blev det snabbt varmt där med.

Ett bra tips på kylklampar är djupfryst hundgodis, korv och isvatten till alla.

Bananerna var också djupfrysta, hihi.

Nu med alla trevliga minnen från vårt första läger så skickar jag en staffett pinne till alla andra KASK:are som nu får börja fundera på en ansvarig till nästa ungdomsaktivitet.

Kan bara rekomendera att det är väl värda timmar att ge bort lite kunskap till några som gillar agility och hundar.

Ok, nu börjar nästa nerräkning av aktiviteter för min pumifamilj.

Vi ska gå en intensivkurs i lydnad på måndag och tisdag. Det ska bli spännande om det går att tända om hundarna i värmen till en lugnare aktivitet som lydnad.

Måste ha alla hundarna med mig nu när det är så varmt.

De ska sen praktisera som rehabhundar på onsdag och torsdag. Ska bli kul att få ha dem med på jobbet.

Sen go vänner ska alla fönster i kök och hall målas. Taken tvättas och målas för nu kommer snart köket , snickaren och golvläggaren. Jag tänker bo i stugan då de kommer och då måste allt vara klart så att de kan jobba på i värmen.

S-A får vara hemma och serva alla med färg och tapeter.........

Gissa om jag kommer att vara nöjd i höst, om det är klart då vill säga.

Så nu kan jag alltid rapportera om ombyggnationens vedermödor, puuust

Av PumiL8 - 26 maj 2010 13:13

   

Så var då dags att minnas tilbaka i tiden och njuta av vår vallningshelg. Det är otroligt vad tiden går fort när man har roligt. Vi tre damer med en massa pumisar fick visa vad vi kan göra med alla hundar och vi fick lära oss jättemycket. Det var nyttigt p åalla sätt. Någon av oss har redan fortsatt på nästa vallningskurs och det visar att vi fick med oss massor av mod och att vi vet lite mer vad våra hundar kan.

    

Anka och jag travar runt i 25:an och letar efter fåren. Hon är en modig liten hund som kan tända på fårvallning. Hon behöver mer träning men har goda anlag.

  

På kvällarna så var det renspolning av både hundar och förare. Jisses vad leriga vi var, jag hittade lera runt Chezzi-es nos flera dagar senare. Så vi var rejält inpackade. Efter hela dagar utomhus i skiten så var det ganska tidiga kvällar för jag var så otroligt trött.

Blev inte bättre av att min allergi har kommit tillbaka med fart så de pillren gjorde mig ännu tröttare.

  

Här sover Scoda på sin mattes säng för inte gick det att sätta dem på golvet, det var kallt och regnigt ute och därmed rått inne.

  

Fast det var i början när vi kom in sen blev det bastu så att det nästan ångade när dörren öppnades så då sov Chezzi-e på golvet.

  

Anka var helt cool och jättetrött och bredvid så.........

  

Sover Bobitaz för att orka med flera dagar.

  

Så dukades vår eminenta middag upp och hur det nu ser så smakade det iallafall urgott.

  

Den här hyresgästen hivade vi ut första kvällen. Så vi fixade en ny hemlös men hon eller han kunde flytta in igen när vi åkt. Det var ingen liten sak och modiga Kicki hinkade ut den genom dörren och så åkte några mindre med ut som sällskap.

Det var fler ungrare med och jag tyckte att det var en så hälig bild så här innan denna hund var inte i leran  eft var det ingen som stod still så länge at tjag han att fota. Bara att inse att det var mycket lättare tt valla med en pumi som inte har så mycket hår. De torkade inte så snabbt de små rackarna.

Sast alla jag pratade med sa att älsen är inte till några bekymmer annars.

  

Så här vill vi samarbeta mer jag, Anka, Chezzi-e och Bobitaz.

Nu planerar vi inför sommarens aktiviteter och planerar lite på att ställa ut några gånger så att vi ite glömmer hur det känns. Vi har sen semester så det blir till att arbeta till mitten på juli innan vi får bada oh njuta av semester.

Tränade ett varv på KASK igår och lycades ställa mig i vägen för Cezzi-e på väg ut ur en tunnel, vi kraschade h jag gick omkull utan några som hellst blesyrer och  det gick bättre att springa på den banan så jag ska nog prova några gånger om jag skulle kunna träna lite under början på sommaren.

Ikväll börjar jag och Bobitz på en lydnadskurs för klass 2 momenten, spännande värre.

Har två gånger kvar på agilitykursen som jag och Anna har haft på SBK. Nu har jag betalt tillbaka vad den klubben har kostat på mig i utbildningskurser. Jag tycker att det är så rolig att ha kurser så det är detta som gör att jag fortsatt jobba med kurseriet. Känner nu att de kurser som erbjuds på klubben är för långa och att det blir alldeles för slitigt. Fr gå vidare och hitta andra former att ha roligt med mina hundar.

Nu ska jag kolla om jag har något hall golv kvar för det var fullt med vatten där nyss. Vi har några här som byter värmegrejset i tvättstugan och det blev lite översvärmning, hörde svordomar oh någon som grymtade.

Har varit så lat hela dagen, Gick ochvilade på fömiddagen och hundarna kilade in sig runt mig och då somnar jag på en gång, trots att det var folk i huset som förde väsen med borrrar och hammare.

Solen skiner så kanske att vi får gå uten stund nu. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se