pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 7 februari 2010

I stugan utan vatten

Av PumiL8 - 7 februari 2010 09:55

Grå söndag i stugan. Här har vattnet frusit. Stoppet är antagligen vid grannens hus så vi kunde inte göra något när vi kom hit i fredags utan det vara bara att konstatera faktum och börja bära  vatteni hinkar och flaskor. Vi kommer att vara utan vatten fram till våren förmodligen om det inte går att lösa utan att gräva upp hela gatan. Det saknas vatten i alla husen efter denna gata så vi behöver inte känna oss som skitigast för det är de som bor här permanent och de har varit utan vatten i en vecka nu.

Min bil mår inte så bra så vi vet inte om vi får bli permanent boende här vi också. Generatorn har lagt av helt och vi navigerade sista biten hit i mörker då batteriet var helt slut. Nu är det laddat i 24 timmar och vi håller nu tummarna att vi kommer till Karlskoga i eftermiddag.

Snöiga hundar som borde duschas har fått drälla vatten efter varje gång de varit utomhus. Tänk vad man behöver vatten i sin vardag, bortskämd, ja,  det kommer  ju vattennär man vrider på kranen. Gissa om jag gnäller varje gång jag blir påmind om att det inte går att tvätta händerna.

Bobitaz har inte lärt sig ännu att det inte går att lämna plogad väg för hon dyker ut från vägen och leker så snön yr.

Anka tar det lite lugnare men även hon bjuder på snölekar.

Chezzi-e har mer erfarenhet och hon gör inga längre utflyckter utan tar det lugnt i snön. Vi har tränat lydnad och ska köra en vända till innan vi försöker starta bileländet.

   

Nu är hela taket rent från snö och S-A har träningsvärk. Vilken tur att mina knän sätter stopp för sådana äventyr som att skotta snö däruppe. S-A får skotta och jag tränar lydnad, rättvist eller?

Mor har fått lämna sjukhuset och vistas nu på en korttidsplats i hemkommunen. Just nu skulle jag behöva min bil hel och trygg. Måste åka till henne idag och greja med räkningar och kolla lägenheten. Sen kan jag inte besöka henne varje dag nu då hon flyttat till Laxå. Det blir nog lite tråkigare då så nu får vi hoppas på att hon träffar andra människor som hon känner. Hon har en bäcken fraktur och en bruten arm. Armen är gipsad men bäckenfrakturen ska läka av sig självt. Det är viktigt i läkeprocessen att hon måste gå och röra på sig så mycket hon orkar. Det är smärtsamt att röra sig med en fraktur i bäckenet och ont kommer det att göra ganska länge. 

Näe, nu är det dags att värma vatten i vattenkokaren och försöka bli presentabel så att det går att packa, vattna blommor och åka hem.           

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.  Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se