pumil8s tankar och äventyr

Senaste inläggen

Av PumiL8 - 26 september 2009 21:48

Draghundar i Filipstad   Foten i munnen Äntligen finns det hopp och en möjlighet att informera om vad som på går i pumiledet. Det är starka grejer, haha, men ändå en möjlighet att förverkliga mina drömmar om att kunna motionera mina hundar på ett bra sätt för både hundarna och mig själv.

Här sitter de blivande draghundarna bredvid Filipstads skidstadion. Vi har precis gått färdigt och fått grönt kort för att få köra barmarkstävlingar.

  

Vilken fin anläggning och vilka fina möjligheter att träna hund som finns däromkring.

Det började med att jag mötte  en karl med hund fastspänd runt baken han kommer springande för fullt. Stor hund framför och det gick undan. Började svettas en del för jag insåg direkt att detta klarar jag inte av. Lite längre fram lastades det av cyklar i olika former och nu började det verka mer kul och genast var jag tvungen att pilla lite på dem.

   '

FörvånadDenna gick förvånansvärt lätt och jag klarade av att sparka den framåt utan hundar. Det gick också att ta sig fram med en kickbike men den är mer påfrestande för knäna. På trehjulingen vilar man ena benet och det står stadigt så knäet får inga ofrivillga rörelser i sidled som det lätt blir på kickbiken.

Priset var den enda nackdelen och det blir allt att fundera hur jag ska lösa detta, ny kostar den ca. 7 000 kronor. Lika mycket som min bil kostade, nästan, haha.

Vidare så fick jag lära mig att man endast cyklar mountinbike med en hund och då blir det lite tungt för en pumi att dra mig runt en skogsbana. Så det enda alternativet som jag ser idag är en trehjuling som det går att köra med alla hundar på en gång.

    

Så vackra stod de vid stadion och hälsade välkomna. Undrar om de står kvar om 14 dagar för då ska vi dit igen och köra en provapåtävling. Hoppas på att få igång mountinbiken tills dess. Jag har gjort en bra bekantskap nu i veckan då jag lagade alla punkteringar på min rollator. Fick lära mig att det heter så min lilla tjusiga trehjuling. Han har cykelverkstad och är en hejare på att fixa lite udda saker på en cykel. Han har lovat att fixa min mountinbike i veckan, så S-A ska släpa hem den och cykelstället från stugan idag.

  

Den är ihopskruvad nu och det går jättebra att köra den med tre hundar framför. Jag har förstått att jag måste fixa andra selar och nya expanders till dragstången och en dragstång. Jisses vad mycket som måste fixas eller lånas.

  

Så här ser en farkost ut som man kör flerspann med. Denna går med 4-spann här i Karlskoga. Den är nog lite för kraftig för mina pumisar. Det var häftigt att få den informationen på klubben i måndags. Har fattat att det finns flera stycken som vill köra med andra hundar än de vanliga draghundarna så vi får väl försöka träna lite ihop.

  

Jag behöver lära mig att starta med mina etterbiggor. De är snabbt uppe i stress och de måste lära sig att explodera framåt istället för på varandra. Numera om jag tar i en draglina börja Bobitaz att tjuta. Så det var inte svårt att få dem att tycka om att dra trehjuliga rollatorn. Idag på morgonen var jag bara tvungen att få berätta om kursen för kompisen E, i pyjamas och nästan tagen i sängen, haha, så hennes morgon började tidigt. Det brukar vara jag som är seg på morgonen men det här med trehjuling är så kul att jag hoppade iväg direkt. Fast hon vaknade och skulle till skogs med sin godingar. Jippie är urgo pumi och en lite stabil sak. Så kul att träffa valparna ibland. Träffade en långhårig Bozz i fredags. Han är mörkare grå än Jippie.

  

Det roligaste denna vecka var att D och hennes Parson Bojne klarade att vara på en hel agilitybana 2 hela gånger och tom få ett pris på KASK:s KM. Det var mörkt och kallt men en trevlig stund fick vi tillsammans på vårt första km. Mina hundar var också med och jag sprang 4 lopp sen tog D över och jag fick också pris. Dagens överaskning var Bobitaz som klarade alla hinder i fart och som fixade ett slalom. Helt utan att ha tränad merän lydnad nu här på slutet. Ja, det är ett pågående projekt att träna lydnad, jag och B går på kurs för Lena L på Activera. Vi har ett antal gånger kvar och jag är inte lika såld på detta som på att köra drag. Fast jag har bestämmt mig för att det lite tid så jag säger varken bu eller yes, haha. En som gillar det är iallafall Bobitaz hon får ju var med sin älskade matte aldeles ensam och äta godis i massor. Lägga sig ner på blöt asfalt det gick inte bra och nu så tränar vi ligg i all möjlig skit. Eftermiddagen idag är det lite agilitytävling på klubben med agilitykursare för nu är den kursen slut. Den gick otroligt fort och det var verkligen roligt att ha en fortsättningskurs. Så nu ska vi tävla lite på riktigt med våra hundar och jag ska springa mina 6 lopp om jag orkar efter förmiddagens cykeltur. Hundarna är iallafall upvärmda.
ANNONS
Av PumiL8 - 9 september 2009 15:50

här har jag hört roliga snabbmatshistorier från Max under sommaren. Trodde kanske inte att jag skulle råka ut för något liknande.

Ok, från början var det så att jag och mina hundar skulle ta en liten cykeltur. Vi hade alla linor påspända och det bar av ner mot Möckeln. Vi stannade och badade vid hundbadet och hundarna fick leka lite innan vi for vidare. Jag började bli hungrig och tänkte att en hamburgare skulle sitta fint. McDonalds skylt var högst och syntes långt bort ifrån så vi begav oss dit. Vet ju att hundar inte får följa med in och jag vägrar att binda upp dem i den miljön sååååå, vad återstod, jo, ta bilkön med hundspannet och stå i avgaserna.... Det var bara 4 bilar före så det gick fort.  Vid luckan man betalar i så stirrade bruden med förakt på min enkla farkost, vit cykel med tre hundar i sele. Sen väste hon att egentligen får jag inte servera dig här. Fast då hade jag redan svaret klart för jag hade en hel del avgaser inom mig, Det skiter jag i ge mig min mat så går jag. Hon blängde en stund och viftade fram mig till nästa lucka där maten redan sträcktes ut av en anonym hand och en fnittrande tjej. Så jag fick min mat som vi delade på 4:a och sen cyklade vi hemåt och nu ligger det tre fisande pumisar här på golvet och sover skönt. Undrar om man kan reklamera maten för den luktar ganskasnuskigt otäckt i gasform.

          

Det var otroligt fint väder och lite höstfåglar som kom rakt över våra huvuden. Hundarna tvekar inte utan kastar sig i sjön utan att känna på vattentemperaturen. Det var så varmt att jag hade kunnat bada jag också, fast, näe inte idag heller. Kommer kanske en sommar igen.

ANNONS
Av PumiL8 - 7 september 2009 16:04

Här kommer lite bilder från Högbo och i dag kommer ett mail som berättar att Scilla ha blivit bästa valp och etta i gruppen sen BIS 4:a. Så nu är vi ju ganska sugna på någon liten bild från Scilla och så ropar vi Grattis härifrån Karlskoga. Grattis till en fin prestation och jag blir alldeles förfärligt glad över att lite valpar blir visade i utställningsringen och inte bara på agilityplanen.

Här är min favvohandler med Scoda och en 7 veckors äcklig valp där de bodde.

Söta Bonnie i väntan på att få gå in i ringen. Ser på bilden att vi nog kunde klippt till lite på öronen. Bra  att komma ihåg till nästa gång. För efter så fin kritik så måste det få bli någon mer gång.

Vinnarvalpen Bonnie med matte .

Så skulle vi ha en jämförar hund med på bilden och det blev Scoda och Bonnie. Bonnie är lite mindre än Anka så hon kommer inte att gå över mediumgränsen, tror jag är det nog bäst att säga. dessa hundar växewr som de själva vill har vi erfarit.

Bonnie

Bonnie så söt, så söt.

En söt Scoda som börjar stå så snyggt på bilderna.

Bonnie nos med så kloka ögon.

Ålands finaste pumiögonögon.

Att vara på 2 dagars utställning tar på krafterna och hundarna söker lite avskildhet när eftermiddagen kommer. Så här ser en BIM hund ut efter ringen.

Syster Scoda i stolen bredvid.

Så här snyggt kan Scoda stå.

Chezzi-e tar sin stol eller ligger i buren. Där alla tre få plats när de vill komma undan. Det var mycket trångt mellan ringarna och det kom hundar mycket nära både bakifrån och framifrån och jag är otroligt imponerad över att mina hunda accepterar allt på utställningsområdet.

Vi bodde på bed an breakfast med Bonnie en natt och nästa var vi själva där . När vi kom hem den sista kvällen så gick hundarna in på vårt rum och sov precis som hemma. Så det är skönt att ha dem med sig då det går att få dem ganska tysta. Sov utan att låsa dörrarna tänkte inte ens på att jag skulle låsa för inte hade de släppt in någon, inte utan ett sjusärdeles skällande i alla fall.

Grattis till Wilda som fixade två pinnar och vann en öppenklass i Lindesberg.

Grattis till Scilla som blev BIS 4:a på en inoff utställning.

Grattis till Bonnie som blev valpvinnare på FUR i Högbo

Grattis till Csoda var placerad med CK och mycket fin kritik, snart sååååå.

Grattis till Bobitaz Bim på FUR i Högbo.

Nu ska vi samla ihop oss för en sista utställning i år för min handler vill åka till NORGE i november om vi lyckas att organisera detta äventyr.

Grattis Anka och Dennis som fixade en andra placering i tikklassen  i Högbo.

Fin fin handler bara att rekomendera. Anka gillade att gå med honom. Trodde frun skulle svimma när han vann Championklassen.

helgen har varit mycket händelserik och jag och mina hundar har njutit av vår tripp till Högbo.

Så Jippie nu kan du kolla in syrran.....

Av PumiL8 - 2 september 2009 19:37

Semestern och sommaren är slut, suck. Jag har inte varit så flitig här på sidan för det har nog varit lite mycket sista veckorna. Nu ska det vara som vanligt igen och då får jag plötsligt ändå mindre tid över för datorn. Jag har lyckats få en trasig bärbar som nu är på verkstan. Den var trasig när jag köpte den så det blir garantin som ska användas hoppas jag. Jag gillar min bärbara då den går att ha i stugan och där är vi mycket nu på hösten med.

Vi avslutade semestern med att ta ner, kitta och måla tre fönster. Började det projektet i början av semestern men det har kommit en skvätt regn lite då och då så sista veckan avverkades utan fönster och korsdrag. Så vi var ganska frusna när vi äntligen kunde pressa in dem och nu går det väl aldrig mer att öppna dem, pust.

Så här ser det ut på min näthinna när jag tänker sommar. Blöt hund i skogen som skulle på utställning. Då fick hon behålla västen på en stund och vad hände då jo det blev tovad pumipäls under flytvästen.

Det har blivit lite svampplockning och på slutet nu så var korgen överfull vid hemkomsten. Vi släpade ut gästerna i skogen för att plocka svampen till maten nu i helgen och det resulterade i att vi gjorde kantarellsnacks till ölen och det var en höjdare.

Så här har jag tillbringat alla helger tror jag. Både Anka och Bobitaz har fått utställningschampionat och det var mitt mål när sommaren började. Det har varit underbart roligt med mycket skratt och lite tårar. Detta var absolut den roligaste utställningen, Nyköping och Norrköping, vi bodde  i Söderköping och det blev så lyckat  så det gör jag gärna om igen.

Trevliga kompisar och ett mysigt rum där springorna i golvet var centimeterstora. Änderna stod i dörren och tiggde mat när jag tog dessa bilder men hundarna hade lagt sig och brydde sig inte längre om att änderna spatserade utanför. Tänk att det kändes som om vi var utomlands denna kväll. Nån drog upp telefonen och pratade engelska , vi åt tapas visserligen ganska svensk, men starkölen var urgod.

Nu är det färdigbadat och det återstår bara två utställningar nu i helgen.

Tänkte klara hundarna  utan att de ska vara nybadade denna gången. På lördag är det pumirasspecial med 31 pumisar och på söndagen ska vi ställa på Högboutställningen. Jag och tre hundar som ska åka själv ach sova två nätter i Torsåker på ett bed and breakfast. Ska bli spännande. Jag har fått en liten kompis i bilen som ska berätta hur vi ska åka för att komma rätt. Så nu är det bara packa kvar och tvätta näsor och fötter imorgon så åker vi på fredag förmiddag. På eftermiddagen kommer Bonnie en av B-kullen, hon ska ställas och behöver klippas. Sen får vi nog ta en stärkande skogspromenad i Torsåker utkanter.


 

Av PumiL8 - 13 augusti 2009 12:37

Typiskt nog så är vädret mycket dåligt. Åskan går för fullt och regnet är på G. Vi hade planerat att cykla på Visingsö idag men det är inställt.

Mor blev dålig igår och Bobitaz har fått en böld i rumpan så det blir veterinärsbesök i eftermiddag.

Mor är snurrig av någon infektion och hon hör och ser konstiga saker. Det blev antibiotika igår men det har inte verkat ännu. Var hos henne hela dagen och tvättade samtidigt som vi åt och grejade. Så när jag skulle åka hem så frågade hon hur dags jag skulle komma idag. Nu hoppas jag på att penicilinet har verkat imorgon för annars måste hon iväg till läkare. När man blir gamal är allt så mycket mer besvärligt.

Bobitaz är super snabb på att plocka bort fästingarna själv och två stycken har jag unte hunnit ta utan hon har gnagt bort kroppen och nu har den ena blivit infekterad med enböld som resultat. Har tvättat och tömt den och nu får veterinären titta så att det inte behövs penicilin där med. Eftersom vi ska vara borta hela helgen så vill jag vara garderad med både piller och salva om det skulle behövas.

 Hundarna är så trötta när det blir sådant här väder och Chezzi-e ligger på rygg bredvid mig i soffan med benen rakt upp.

Vi hade en härlig söndag i Askersund och glädjen är stor fortfarande. Vi fick besök av Siri med matte och fick därför lite bilder på oss själva i ringen, jätteroligt.

Viken fin jycke och så tror jag att alla kläder har krympt en aning över sommaren. Är väl allt vin och lite godis till detta. Kommer nog en vardag snart och då får man leva på minnena av den goda smaken och dricka vatten, ha ha.

Vinnar hunden Anka med BIR och Bobitaz två med CK

Siri på besök och visst är hon lik Anka. Undrar just om Helka är lik Siri?

I helgen ska vi träffa Csoda med matte, ska bli så roligt för hon är en riktigt fin syrra till Bobitaz och Siri. Har fått höra att Wilda har visat upp nya färdigheter och mattes stora omsorger och träning har gjort susen på agilitybanan. Ska bli spännande att få se dem med egna ögon. Wilda är en ljuvlig pumi och är snygg det vet vi redan. Tänk att alla valparna  iden kullen är röntgade A eller B. Bra resultat.

Så kom Bozz till sin första utställning för att mijöträna bland alla hundar. Han är mycket stabil och precis som en pumi ska vara. Mycket söt.

Vi ska få träffa Boguz i veckan som kommer det ska bli roligt. Sen ska Bonnie vara med på nästa utställning så det blir första gången jag ser henne sen hon flyttade. Mycket spännande på gång alltså.

Efter alla måsten ska här firas med både kräftor och nubbe och sen kanske något sockersött till efterrätt eller lite goda kex med små ooootroligt dyra ostar. Kräftorna kommer med specialtransport två gånger i veckan nu så här svär kocken ve och bedrövelser över levande kräftor. Han tycker inte om att koka dem och jag , jo, jag rymmer på direkten annars kan jag inte äta dem för då har de hunnit att få namn och lärt sig leka med dillen.  Det går bättre om jag aldrig hinner att se dem. Nu är det dags att fara till Askersunds smådjursmottagning, och där ler nog veterinären när jag kommer med nästa böld, förra veckan var det pudelböld och nu är de en pumi.

Av PumiL8 - 2 augusti 2009 20:11

Den luktade skunk och lämnade efter sig ett tomrum som uppskattas av oss alla. För vem samlar inte på alla gamla minnen och därmed en massa skräp.

Hoppas nu bara att det går att få kolven att gå smidigt upp och ner så att E slipper att få ont i ryggen. Hittils tyckte jag att det såg riktigt bra ut....på divanen bland divorna......


Detta är stolens nuvarande divor och vilka divor sen..........

Efter att divorna lämnat oss blev det pudelklippning och visst blev det en pudel till slut och inte en pumi!!!!!

Av PumiL8 - 21 juli 2009 21:15

Vilket väder. Det har regnat hela dagen och det ser mörkt ut. Skönt att få en sovar dag. Fast man är inte riktigt van vid detta så Bobitaz löpte som en galning på promenaden för hon hade överskottenergi.

Så här såg vi ut när vi ställde i Köping och visst är hon fin. Nu börjar problemet att behålla pälsen utan skräp och tovor. Det går inte för vi har badat i sjön ikväll och ätit blåbär på hemvägen så pälsen måste nog fixas med kamning och badning innan helgen.

Vi åkte hem från utställning för att träffa lite mer pumisar. En liten pumiträff med några av valparna från A-kullen. Det var trötta hundar som kört tunnelrace i Kumla och mina som varit ute i solen hela dagen.

Vi hade egen kock för kvällen och han lyckades med gösen och sen pratade vi hundar tills klockan var 04 30 fast då hade kocken sovit i många timmar. Sen var han uppe och fixade frukosten, vilken kille.

Kanske att hon hinner torka innan söndagen. Det var så mörkt att det behövdes blixt för att få med hunden i vattnet. Vilket väder, säger bara det.

Näckrosorna har börjat blomma och kameran får vara med på promenaderna. Det finns hur mycket som helst at plåta men det blir mest en pumi på mina foton. Jag tar massor av bilder och det blir mycket natur bilder men det är bara jag själv som gillar att titta på dem.

Jag har beatällt dragselar till alla tre hundarna som jag ska få i Ransäter om de hinner komma dit. Fast om det blir väder imorgon får de dra lite i de selar jag har. Pälsen filtar ihop på bogarna så det blir bättre sen med Y-selar.

Den här badpojken är Bobitaz badkompis.

Det är full fart och de har jätteroligt. Bobitaz har ingen pinn eller bollfixering så hon springer med sin badkompis istället.

Nu hoppas jag på fler sådana ljuvliga dagar med lagom värme och utan regn.

Får nog planera in något kul att göra imorgon. Cykeltur, köpa ägg i Stjärnsund och kanske virka en ny mössa, ha ha.

Av PumiL8 - 4 juli 2009 20:45

Nu när sommaren är som bäst , kommer det massor av muller uppifrån Närkesslätten. Det är korsdrag i hela stugan för att vi ska finna lite svalka.

Hundarna sover och Anka har börjat att löpa.

Vi har haft några sköna lediga dagar jag och hundarna. Vi har mekat cyklar och kan nu meddela att det går undan på två mountin bikes.

Det började illa när vi gjorde vår första provtur. Vi tog det lungt och cyklade iväg med alla hundarna förra helgen. När vi var längst bort ringde E och sa att om en och en halv timma skulle jagh infinna mig i Laxå och ta med mor till en läkare. Jisses vilken fart vi fick. Tyvärr blev det lite för fort för Chezzi-e fick slitna tassar och hade ont dagen efter. Så nu cyklar vi kortare turer och det håller alla tassar för.

Fast det klart lite hjälp har jag fått med att meka cyklar. Det är inte helt lätt att få loss skruvar när de sitter hårt.

Här sitter alla och kollar in han med grodsimmet. Det är bryggan som måste i sjön och en kedja ska färstas på sjöbotten. Efter lite försök att få mig att dyka i så betämde grodan själv för att fixa detta.

 

Det gick en stund och en till så kom han upp med en frustning och hade klarat dagens dykprov.

Fast detta är inte det enda som han kommer att utsättas för i sommar. Han ska vara kennelpojke på en utställning i Ransäter. Det kommer att bli en pärs men den som sig i leken ger får också leken tåla eller vad det nu heter.

Fast det är trångt och bökigt i Ransäter så det är bara att hoppas på någorlunda väder för ligger ringen i mitten på planen finns det ingen plats för att sätta upp tält.

Liten monster pumi men oh så fin och go. Hon simmar och dyker och hon måste vara tyst under vattnet. Numera blir hundarna tokiga så fort jag närmar mig en cykel och när S-A tog en sväng idag så ylades det över orättvisan av att inte få följa med.

Vi har till ock med hunnit att vara på sjön. Anka älskar att hängaa på relingen och kolla husses spö för där kommer det upp fiskar. Jag får hålla henne för hon hoppar i när det är fisk på spöt. Han var lite för nära  framför henne och då högg hon spöt. Sen kom det en lite gädda som förgyllde båtturen fast jag gillar glassen bäst. Skönt att ta båten till kiosken på andra sidan sjön och köpa glass och kvällstidningen. De har uppdaterat sig så man får köpa lösglass med massa smaker som ser godare ut än de smakar. Fast vad gör det när man får åka båt och handla.

Efter att ha haft lite mer ledigt i stugan har energin kommit tillbaka lite mer. Jag har målat två skåp och det står 5 stolar som har grundmålats två gånger . Köpte färg med ångrade färg valet när jag provade. Så det blir nog mer som kommer att målas för jag får mycket färg över. Nu ska här inhandlas en annan kulör så att jag kan måla färdigt på torsdag fast jag får lite besök av mina barnbarn så det kanske blir sagoläsning istället. Skönt vilket som om man får slappa mellan varven.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se