pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Oilka hundaktiviteter

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.

 Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan hon busar mer men hjälper till att hålla fåren i rörelse. Hon är modig och snabb i fötterna.

 När jag kör drag är det lätt att inte se henne och hon är så snabb så för att inte trampa henne så får hon ha väst på sig.

  Skulle prova att köra 4-spann men var ska framhjulet sitta???? Bra med hjälp ibland och till slut fick de fast hjulet. Hundarna väntade och sen när de var fastspännda gick det undan. Mycket mer fart med 4 hundar framför.

  Ibland så är det riktigt roligt när man kan få låna en "riktig hund" som kan mycket. Emil fick en härlig stund med fåren.

   Klarade att göra flera kommandon själv och vi var så stolta allihop.

  Sen var det lite canicross en eftermiddag. Håller på att peppa Emma så att hon kommer med på draglägret. Här är det dragar Bojne som håller farten.

Oh så sonen med pumisar i snöret. Kolla in Chezzi-e hon vallar och drar med stor förtjusning.

  Tänk vad trångt det börjar bli när alla ska vara med på samma bild men man kan se likheten mellan mor och liten valp.

   Oh vad gott.......

   Czimbora Zå Fin

  Chompiz Buz som numera heter Åke.

  Challe Trygg som kallas för TJALLE.

  Caisa Kavat o Clara Färdiga Gå äter på Czimbora. Det gick inte att få några bra bilder då de for omkring hela tiden men alla stod still på bordet när vi klippte.

 
 
Ingen bild

Ewa

12 september 2011 08:27

Åh vilka härliga bilder! Tänk att valparna redan är så stora... det går för fort?! Kram o puss till alla pussberättigade ;o)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Av PumiL8 - 17 juli 2011 21:57

  Här börjar semester med full säng och en morgonpigg busunge som lärt sig hantera kameran, duktig.  På golvet sover resten de har inte tillträde till sämen de har räknat ut var jag sover för de kommer på natten och busar nedanför min säng. Nu mera ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se