pumil8s tankar och äventyr

Senaste inläggen

Av PumiL8 - 19 februari 2009 20:15

Det klart att jag måste skriva lite här om Ankas valpar. Annars så har jag valpbloggen på Kennel Chankazz hemsida. www.123minsida.se/PumiL8

Därifrån kan man se bilder i albumet och änå mera bilder i webalbumet på Picasa.

Så här fridfullt är det nu i lådan. Valparna har växt till sig och det går nu att märka att de gillar när man killar på dem. De sträcker på sig och gäspar sen kurar de ihop sig och somnar. Hela kullen sover på nätterna ännu och det ska jag njuta av så länge det är så för jag vet att det blir mer liv ju äldre de blir.

Anka går ifrån valparna och kommer ner och ligger i soffan  små stunder. Hon vill ut på promenader och tom så hoppar hon och vill leka ute.

Här är den förstfödda tiken som vägde 250 gr. Hon hade gått upp 100 gr efter 3 dagar så det går fort att börja växa. De ser ut som små råttungar första stunden men när hon väl kom ut så sög hon omedelbart sig fast i en spene. Lugn och fin.

Här små mirakel valpar. Den orange vägde 150 gr och han kom ut på tvären mycket hopknycklad. Jag försökte vara snäll så att han fick hjälp att hitta en ny spene med mjölk framme. Han tyckte aldrig om detta så han spjärnade på och fixade sin matplats själv. 12 timmar senare så hade vi den lilla blå i lådan han vägde 175 gr så han är något lite större. De såg ut som råttor båda två men nu håller de på att bli söta små pumipojkar.

 

Visst ser de goa ut. Jag klappar och snusar och fotograferar. Promenerar och fixar mat. sen sitter jag stilla för jag försöker kurerara ett vattenfyllt knä. Vet inte vad som hänt men det nya knäet protesterar mot något och jag förstår inte vad det är. Kommer inte nerför trappan utan att åka p åledtången. Fast det är rätt kul att se hur snabbt jag kan komma ner.

Ser fram emot min kurs i helgen och jag vill inte ha ont i knäet då. Ska bli jätteroligt. S-A ska vara valppiga, han gillar det måttligt men har lovat att kolla alla noga.  Nu är det dags för en kvällspromenad och snart blir det 9 hundar som ska ut, puuuust.

ANNONS
Av PumiL8 - 14 februari 2009 20:48

Vilket skönt väder. Synd att vi inte kan promenar några längre sträcker. Det är skönt att bara få vara utomhus. Man blir lite knäpp och trött när man går här hemma och bara väntar. Dricker kaffe som en tok och så ska jag hålla mig lugn så att Anka kan ta det lugnt hon också. Idag har hon varit leksugen.

Kolla in magen som hänger ända till golvet och det är lite synd om den lilla Ankan. Fast idag är hon piggare och hon leker och är mer vaken. De sista dagarna har hon mest sovit. Detta skriver jag om på valpbloggen på Chankazz hemsida, så det får ni läsa om där.

Alla gossedjuren är putsade och fina och det är melodifestival på TV.N.  Jag är trött av allt väntande så sen går jag nog och slaggar så sött om jag inte blir överraskad av termometern.

Kan inte påstå att jag tycker att detta år tråkigt , jag menar att vänta, för det har lägrat sig ett lugn hos oss alla och det är varmt och skönt i huset.

Vi får vara hemma en helg utan att släpa allt till stugan så jag kan sitta på toan utan kamera. Har kommit på att i stugan är det en fantastisk utsikt så där får kameran följa med ibland.

Ja alla har vi väl våra konstiga böjelser och jag tycker väl att detta är ganska oförargligt. Just nu plåtar jag tjock Anka i alla möjliga positioner och hon reser sig numer när jag tar i kameran eller hämtar termometern. Det är svårt att hitta på något roligt att göra. För nu har jag bonat golven och virkat mössor. Lagat mat och tvättat. Så undviker jag allt som är tråkigt.

Det är bara hundar i kameran ikväll så det får bli lite sådana foton.

Här är husses favvohund. Efter att blivit klippt och badad igår så är hon lite snipig i nosen. Jag hade för bråttom med saxen. Hon blir bara ljusare och ljusare med åren. Hon och Anka har visst slutit fred de sista dagarna för de har inte muttrat så mycket. Vi fick visa upp tre tysta pumisar i kväll när en kompis kom på besök. Det gör susen med lite träning och får väl erkänna att de bara tiger om jag är engagerad innan de blir det så en tyst dörrklocka är bra. Så den får inte nya batterier på länge än. Ja vad väntar nu, jo en skön säng och om jag håller tummarna ordentligt en termometer som inte ska gå över 36.0............fortsättning följer en annan dag.

ANNONS
Av PumiL8 - 13 februari 2009 19:59

Här är Anka i morse

Vilken mage och vilken hund. Vi väntar och väntar.


Av PumiL8 - 9 februari 2009 17:55

Det är mycket snö nu och det är trögt att gå i den när man väntar valpar. Anka går så sakta och sen rycker det lite i henne utifall det skulle kunna gå att springa lite. Hela helgen har vi tagit det lungt och virkat mössor. Tagit kortare promenader. S-A har fiskat men inte kom han hem med någon fisk.

Mor har tillbringat en natt på sjukhuset och kom med hem i fredags. Lite mediciner så rättar det nog till sig. Hon hade vatten på lungorna och det gick tungt att andas.

Konstigt nog så fick hon ingen tid på vårdcentralen utan fick åka till akuten och där blev hon inlagd. Är man 97 år så är det inte självklart att man får den vård som man behöver i vårt samhälle, utan det prioriteras och hur man gör det , ja det vet jag faktiskt inte. När ont i hjärtat inte prioriteras så förstår inte jag hur man tänker. Blev bra sur när det gick upp för mig att hon var i behov av vård för att klara detta och blev bortprioriterad på V.C i Laxå. Ja, nu är hon hemma och mår redan bättre och det är så skönt för jag tog slut av all väntan på sjukhuset och sittandet på nålar bara för Anka var ensam utan matte.

Här är den härliga magen och det är många valpar i den, tror vi i allafall.

Bobitaz försöker komma ner igenom isen och jagar möss överallt. Hon är ständigt snöig om nosen. Hon gillar att plöja omkring i snön och det verkar som om snön ger mer busenergi. Fast vi lunkar lite kortare sträckor när Anka är med. Det är nyttigt för henne att vara ute så de andra får motionera ikapp senare.

Här är det en busig Bobitaz som terrar mor sin. Det är så skönt att vara minst och busig. Anka och Chezzi-e har riktiga dueller och det kan vara om vad som hellst just nu. Till exempel kan en tom matskål vara guld värd och det blir ett gruff. Så här gäller det att klappa på två hundar i taget för annars blir en avundsjuk eller säga nej om man inte vill klappa. Då undviker man gruff.

Nu ska jag ut p åen liten kvällsrunda och sen ska jag sova tror jag. Undrar hur jag ska kunna vakna på nätterna för att titta till Anka. Får nog undvika att somna eller så får hon väcka mig, haha.

Av PumiL8 - 3 februari 2009 19:13

Jag har blivit utmanad av Ewa:

Gå in bland dina foton och ta mapp nr 6 bild nr 6 lägg ut den på bloggen o skriv lite om den. Utmana sen 6 nya o länka till derassidor.

Det blev den här bilden på syrran och en hjulbent L8 som börjar att bli frisk från det som heter engelska sjukan. Syrran var 20 när jag föddes och de första åren tyckte hon att jag var hopplöst bortskämd. Sen fick hon sitt första barn när jag var 4.5 år och så kom nästa efter några år och då slapp jag undan från syrran i några år då hon fick fostra och skämma bort sina egna barn. Ibland fick jag följa med dem på semester och så fick jag födelsedagspresenter som jag idag kommer ihåg som högtidsstunder i min barndom. Nu har åren gått och de gamla bilderna ska fixas till i datorn, jättekul att se sig själv som liten.


http://maggans1.spaces.live.com/   http://hem.passagen.se/appelbring/


http://www.ginga.se/       http://marrenaas.blogg.se/


http://www.sarastassar.se/     http://landet.bloggagratis.se/

Av PumiL8 - 29 januari 2009 19:10

Tiden bara springer iväg och januari är snart slut. Jag jobbar och planerar för valparna. Kurerar en mage som inte vill bli riktigt bra. Var iväg och fick beskedet att jag inte har urinvägsinfektion, diabetes eller hög sänka. Vad som gör ont i magen verkade ingen bry sig om så då gick jag hem utan att strida och tänkte tur att det inte var något av detta som gjorde ont. Det har iallafall inte blivit sämre utan värtom blir bättre och bättre.

Så här ser Anka ut i vanliga fall.

Så här såg hon ut för några dagar sen, nu gissar vi på antalet och buden är många. Allt från 5 till 7 stycken. Anka vill att man ska pilla på magen hela tiden och det gör jag ofta men jag har inte känt några sparkar ännu.

Jag har klippt Anka och de andra hundarna. Sen badade vi alla så nu är de fina i några veckor. Kommer ihåg att det blir mycket lite tid över till sådant arbete när valparna har kommit.

Den här bilden togs när vi njöt av de senaste solstrålarna sen har det bara varit pissväder och till slut blev kameran så blöt att jag var tvungen att lägga den på tork så sen har den fått vara kvar inne på promenaderna.

Jag har lyckats att döda nya datorn, tyst nu alla it-tekniker, jag har gjort det igen. Var inne på internet och kollade mail när hundarna ville ut i stugan. När vi kom tillbaka så var det svart och bara tutade när man tryckte på tangenterna. Det gick att starta om men inte i felsäkert läge för piltangenterna gick inte att flytta. Så nu har jag ingen dator i helgen. Förra gången utan dator blev det ingen vilsam helg men den här gången är jag förberedd och nu ska här tillverkas mössor. Är laddad med virknål och garn och kreativiteten flödar.............Så till den milda grad att jag planerar för en lite mindre agilitytävling så småningom.

Mitt vardagsrum ska tömmas på möbler och mattan ska tas bort och då kom ideén på en liten inomhustävling på Axvägen. Vi kör agility och sen rycker vi ut mattan. För varje meter matta får man ett glas vin. Undrar just om det kommer in några anmälningar, ha ha .

Skulle nästan tro att jag smuttat på vinet redan men icke sa nicke, min lilla mage vill inte ha sådant längre. Drömma och fantisera vilt kan jag ändå och just nu så försöker jag hitta lite roliga saker i livet. Ibland går det lite sämre och ibland blixtrar det värre än vanligt. Får väl passa mig så att man inte får en diagnos utställd på beteendet. Det är så skönt att spåna tokigheter ibland............

Av PumiL8 - 14 januari 2009 22:40


Tänk vad skönt hundarna har när det är snö. Allt blir mycket lättare. Men vid 1+ eller 1- då blir mina hundar snöbollar.

Tänk att jag har varit sjuk hela veckan fast jag har jobbat på med feber och ont i magen. Kan äta med magvärk som resultat men sen händer inget mer. Febern var nästan borta i morse. Vid mitt första besök hoppade jag omkring i arbetsstolen med ytter kläderna på. Ikväll är tempen över 38 grader igen.

Känns som jag knäckt revbenen och det gör ont där jag inbillar mig att mina njurar sitter. Det är synd om mig för jag hatar att gå till tant doktorn men imorgon blir jag tvungen. Klart att det är bra att det finns sjukvård men jag vet vad de gör med buksmärtor så måtte jag ha mindre ont imorgon.

Stackars hundar som har fått motionera runt soffan i vardagsrummet. Husse har promenerat men det blir inte lika som vanligt.

Sen är det konstigt med en svag matte, för flocken börjar att hitta på saker och framförallt så ska en hund sitta på den onda magen.

Anka är så kelig att hon måste ha nosen vid min näsa.  Hennes tuttar börjar mörkna nu, undrar om det ska vara så? Den här gången rasar tiden iväg och snart kommer det valpar och jag måste vara pigg och kry. Sen ska jag klicka en helg med Ninni L. Det ska bli jätteroligt.

Detta ser jag verkligen fram emot och då måste valparna vara här för annars vägrar valppojken/flickorna att passa en högdräktig Anka Den ordinarie gubben gillar inte ideén att vara själv med nya valpar. Fast utbildningen är här i KGA så jag är hemma på fem röda.

Jag hade planerat att ha en kurs under valptiden men det har visat sig att detta arbete inte har något värde för vår brukshundsklubb så det arbetet i agilitysektorn hoppar jag av hellt nu och officiellt tar det väl slut på årsmötet den 15 februari.

Jag har varit verksam i föreningslivet i många år och jag har arbetat som ombudsman i FUB där min uppgift vara att skapa ny verksamhet och få folk att samarbeta för föreningens bästa. Det är med sorg jag konstaterar att jag inte lyckades i min egen klubbb och att det inte finns plats för mig här i brukshundsklubben. Jag kommer att sakna mina goa kompisar som stöttar i alla väder och som är med varenda helg på tävling och som frågar fort man suckar, ska jag hjälpa till?

Det vi lyckats bygga upp kring agilityverskamheten med kurser och tävlingar

ska jag nu inte delta i, ja ja. Får väl hitta på något med min knyppeldyna och motionera hundarna resten av fritiden för nu kan jag  ägna all tid åt mina egna hundar. Min fritid är vid min ålder mycket dyrbar och måste jag gå från klubben med ont i magen eller vara arg så är det inte en bra fritidssysselsätning utan det är nog bara bra om jag får hitta något annat att lägga mina omsorger på.

De här plus några till behöver hur mycket omsorg som hellst.

Av PumiL8 - 4 januari 2009 19:16

Hur skönt som helst, nystädat och jag får vara kvar i stugan

och njuta av detta. Annars så städar jag varje söndagkväll och packar för hemfärd.

Syrran har varit i Laxå och hälsat på hos mor och stannade en liten stund här i stugan på hemvägen. Hon hade sin dotter och dotterdotter med sig och det är alltid lika kul att träffas. Den minsta har blivit stor och jättesöt. De har hjälpt mor att städa idag så nu blir jag ledig från detta, skönt.

Jag har lekt med  ljusmassan jag köpte före jul och det ger iallafall en liten fingervisning att jag har kopplat av och varvat ner. Fattas bara att jag börjar tillverka mössor, det är höjden av en avslappnad L8.

De blev bra och det var inte så svårt alls när det nu var utförsäljning på julens glitter så var det bara att tippa i och hälla på massan och sen har de varit tända hela julhelgen och nyårshelgen, så de var mycket dryga. Så nu ska jag göra ljus till uterummet inför vårens kyliga kvällar, där blir det snyggt och de värmer lite.

Hundarna och jag har kört och gått på isen så att de sover gott när vi kommer hem. Anka får pumirace i benen när vi närmar oss sjön och Bobitaz försöker göra hål genom att slicka och bita i isen.

Kli i pälsen, bara att rulla runt och det gör hon rätt som det är i fullfart.

Måste nog klippa hundarna snart för de är redan långhåriga igen. Speciellt Anka som har fått en tjock man.

Det går undan med tre draghundar framför sparken och när de väl bestämt sig för åt vilket håll alla ska åt så håller jag andan ibland. Bromsa är ingen ideé för det märks inte. Har lyckats köra omkull en gång men det var ok det med, Bobitaz trodde det tillhörde den roliga leken så hon blev jätteglad när vi körde omkull.

Vackra bilder och vackert väder. Sol är underbart. Njuter varje dag.

Här kan man se att Anka har fått massor av päls eller är hon lite rund om magen. Näe, det är nog bara mycket päls.

Här är ett vintergäng som alla försöker vara med på en bild, haha. Det var inte lätt.  Fem hundar som tycker att det är värdelöst att sitta stilla.

Nu är det snart slut på alla helger och jag har börjat plocka bort lite lulllull i fönstren. Måste få plats med lite pelargoner som jag klippt ner redan men de hade växt för mycket. Så jag gör ett försök att klippa redan nu en månad för tidigt. Fast o så skönt att tänka på att de snart ska sättas ut i uterummet.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se