pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

Snart är det riktig vår

Av PumiL8 - 21 mars 2010 19:35

 

Här står grannens golden ovanför staketet och på andra sidan står våra solstrålar.

   

För stunden inte skällande men nästan uppe vid taket spejar de över till grannens tomt. Undrar just hur lång tid det kommer att ta innan all snö är borta.

   

Fast visst är det skönt den stunden som solen skiner och det gäller att komma ut och upp med näsan åt solhållet.

   

Så här ser det ut vid sommarstugan där det inte finns något vatten för det är fruset någonstans vid vägen mellan grannens tomt och våran.

   

Sköna sjöpromenader blir det och vi åker runt på alla sjöar ser det ut som. Här är det Östra laxsjön som bjuder på sol och bra is.

   

Anka har badat i ishålen på Unden hon frös till is mellan hålen men hon var som tokig när hon hittade vatten. De andra två tittade mest på och undrade hur dum får man vara.

   

   

Husse borrar och borrar en massa hål men kommer oftast hem tomhänt för de är för små, de som han drar upp. Isen är mystisk då det är dubbelis på de sjöar där vi varit och p åUnden saknades det is och var bara issörja på vissa ställen så det blötte i fotspåren. Klart att jag skyndade mig att hitta annan plats att gå på.

Hundarna och jag lämnade husse här på isen och åkte till mor som följde med och hämtade upp honom på eftermiddagen. Vi städade och handlade innan så fixade vi lite mat. Det blev en lång dag  och mycket sol den helgen.

Den här helgen är en helt annan historia som inte är så mycket att skriva om och framför allt så har det varit dåligt med sol. Nu hoppas jag på att det får bli varmt igen så att denna vinter kan ta slut. Krokusen blommar hos grannen och våra krokusar ligger en meter ner under snön. Är trött på att frysa om fingrarna när jag tränar med mina hundar. Hanskar går inte att ha när godis ska delas ut till Bobitaz som numera börjar förstå att stå betyder stå. Skönt för det har verkligen tagit tid att lära henne detta. Hon bara chansar och ibland blir det rätt och så ibland provar hon något annat som att lägga sig oftast sitter hon istället för att stå. fast hon är bäst i allafall.

   

 
ANNONS
 
Marre

Marre

21 mars 2010 20:32

Vi har varit hos Eva Bodfält på kurs i helgen.
I dag inkallning med ställande och läggande. Kan ju säga att jag inser att varje moment måste brytas ner i partiklar!

http://www.marrenaas.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.  Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se