pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 28 november 2009

Svampplockning i slutet på november

Av PumiL8 - 28 november 2009 17:36

 

Så var det nog årets sista svampplockningstur i skogen idag. Hundarna skallade runt och höll all björn och varg borta. Det fanns gula kantareller och trattkantareller som var ätliga. Plockade en stor påse och sen åkte vi hem och gjorde en smarrig pasta sås med kyckling och vitlök till svampen. Fantastiskt hur vädret kan lura naturen. Hundarna som har fått två dagars paus och en hel vecka utan att få dra framför cyckel, de var desto mer påååååå.

Vi avslutade skogsturen med lydnadsträning med en hund i taget och vi tränade tre moment var. Nytt ställe med mycket sten och det var inte lätt tyckte Bobitaz.

Nu har vi lagt kommande träningsplan och nyheter som att Anka ska bli en hyffsad lydnadshund . Anka ska få gå en egen kurs och utvecklas tillsammans med mig lite till. Känner att det är helt rätt tänkt innan vi kör igång med mer agilityträning med henne. Hon har fått en lite längre paus nu meln valpkullsar och hon behöver få egen träningstid med matte. det är nämligen mycket träta mellan B och A. Chezzi-e tar för sig lite mer nu och ljudvolymen är mycket högre vad vi än gör.

De är mycket mer ljudliga i allt men när det är lydnadsträning så sänker sig tystnaden omkring oss och det det känns riktigt skönt. Chezzi-e är den som har svårast att hålla snavlan, det pyser över när hon blir på hugget. tränar lydnad med henne också.


 

Den otroligt kloka och följsamma Chezzi-e som nästa år kommer att fylla 8 år. Det är inte klokt vad tiden gå men vad roligt att det går att träna in nya saker på en 8-åring.

Det kommer små äckliga ångor från soffan bredvid mig och jag tror att jag måste ta en paus och bada bort lite skit , äkta skit från Bobitaz, som rullat sig i rävskit kan jag tro. Nu när värmen kommer börjar hon att lukta illa, mycket illa.

 

Borde tagit i och kastat i henne i sjön igen. De badade lite mindre än vanligt och vintern är nog på väg. Det är otroligt vackert ute . OK , nu är det bättre, bara att de andra två blänger på mig för de vet inte om det är deras tur nu.  Tar lite tid innan de förstår att de inte behöver badas. Vattnet blev svart efter Bobitaz och nu får de andra två vänta tills vi kommer hem.

   

November kaktus i stugan och det blemmar otroligt. Hundar som får sitta mycket i bilen medans vi tränar lydnad.

Det är så otroligt det som kommer attt hända på måndag , jag har verkligen väntat på detta. PÅ Axväghen kommer den berömda heltäckningsmattan att rivas ut, tror jag. Hahahahahhah

Köket ska bytas ut och hjälp det ska bli ordning på Anka. Tro nu inte att dessa beslut kommit av sig själv utan tårar.........och mycket vånda.

Bara att sluta tjuta och börja måla...........Inte helt lätt men det är faktiskt allvar nu.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.  Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se