pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 6 december 2009

Aktiviteter på Axvägen

Av PumiL8 - 6 december 2009 20:05

   Nu händer det saker i vårt hus och ryggen den värker. Roligt har vi med penslar och färg och sen vi sitter och stirrar på varsin tv apparat mellan målningarna så att allt ska torka ifred. Mattan är nu ett minne blott. Tapeterna har fått annan färg och fönstren är grundade. Kanske är vi klara i vardagsrummet till jul, vem vet.

  

Anka skallar och lyssnar på sig själv när det ekar och hundarna funderar på vad vi gör. Bobitaz blir jättelycklig varje gång husse lägger sig ner på golvet. Måste bara pussas lite och sen ligga i skräpet och vänta på nästa tillfälle till en puss.

  

Nu har vi firat mors 97 års dag, S-A som fyller en massa år och E barnbarn 7 år.

   

Här träffade jag tomten för några dagar sen. Visst är han söt. Hoppas att målarfärgen inte fastnar i skägget haha.

Fast nu har tomten bestämt att vi ska ha lite födelsedagsfest här på torsdagkväll. Det enda stället som det går att sitta på är i vårt pyttelilla kök. Det blir visst inte mer än 8 personer så om jag fixar käket innan alla kommer så kan några äta gående i vårt nymålade vardagsrum.

Fast finns det hjärterum......så det ordnar sig nog. Det är nästa  barnbarn A som ska fira samma dag som sin farfar. Vi ska laga mat tillsammans med A på onsdag , ska bli kul att se vad det blir för något gott.

Vi måste välja golv till rummet och det är inte lätt. Jag vill ha ett ljust och numera är det inne med mörka golv. Så det blir till att leta i fler affärer under veckan.

  

 S-A har fått en ny cykel och så var vi tvugna att inviga den i vardagsrummet. Blir lite sugen på att behålla rummet utan möbler så att vi kan cykla och träna hundar under vintern i värmen inomhus.

  

Här är det D och Bobitaz som firar någons födelsedag.

Sen blev det träning i hallen. Tycker att ljudnivån har sjunkit lite och att hundarna redan vant sig vid att träna inomhus. Chezzi-e blir genomtörstig varje gång.

   

Det är svårt att fotografera inomhus när det springs så fort. Måste träna mer på detta och på att hitta bra ljusinställningar. Visst ser det skönt ut att kunna träna med bara armar när det är gråkallt och regnar ute.

Nu är det bäst att fortsätta att bygga kök på Ikeasidan. Det tar tid att bygga ett nytt kök när man inte vet riktigt hur det ska se ut. Ett tips är att dra ner persiennen nu när mörkret kommit, när jag går ut med hundarna och tittar in i alla fönster efter nya köksideer, hahahah.    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.  Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se