pumil8s tankar och äventyr

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Mindre stor födelsedag och böld i rumpan

Av PumiL8 - 13 augusti 2009 12:37

Typiskt nog så är vädret mycket dåligt. Åskan går för fullt och regnet är på G. Vi hade planerat att cykla på Visingsö idag men det är inställt.

Mor blev dålig igår och Bobitaz har fått en böld i rumpan så det blir veterinärsbesök i eftermiddag.

Mor är snurrig av någon infektion och hon hör och ser konstiga saker. Det blev antibiotika igår men det har inte verkat ännu. Var hos henne hela dagen och tvättade samtidigt som vi åt och grejade. Så när jag skulle åka hem så frågade hon hur dags jag skulle komma idag. Nu hoppas jag på att penicilinet har verkat imorgon för annars måste hon iväg till läkare. När man blir gamal är allt så mycket mer besvärligt.

Bobitaz är super snabb på att plocka bort fästingarna själv och två stycken har jag unte hunnit ta utan hon har gnagt bort kroppen och nu har den ena blivit infekterad med enböld som resultat. Har tvättat och tömt den och nu får veterinären titta så att det inte behövs penicilin där med. Eftersom vi ska vara borta hela helgen så vill jag vara garderad med både piller och salva om det skulle behövas.

 Hundarna är så trötta när det blir sådant här väder och Chezzi-e ligger på rygg bredvid mig i soffan med benen rakt upp.

Vi hade en härlig söndag i Askersund och glädjen är stor fortfarande. Vi fick besök av Siri med matte och fick därför lite bilder på oss själva i ringen, jätteroligt.

Viken fin jycke och så tror jag att alla kläder har krympt en aning över sommaren. Är väl allt vin och lite godis till detta. Kommer nog en vardag snart och då får man leva på minnena av den goda smaken och dricka vatten, ha ha.

Vinnar hunden Anka med BIR och Bobitaz två med CK

Siri på besök och visst är hon lik Anka. Undrar just om Helka är lik Siri?

I helgen ska vi träffa Csoda med matte, ska bli så roligt för hon är en riktigt fin syrra till Bobitaz och Siri. Har fått höra att Wilda har visat upp nya färdigheter och mattes stora omsorger och träning har gjort susen på agilitybanan. Ska bli spännande att få se dem med egna ögon. Wilda är en ljuvlig pumi och är snygg det vet vi redan. Tänk att alla valparna  iden kullen är röntgade A eller B. Bra resultat.

Så kom Bozz till sin första utställning för att mijöträna bland alla hundar. Han är mycket stabil och precis som en pumi ska vara. Mycket söt.

Vi ska få träffa Boguz i veckan som kommer det ska bli roligt. Sen ska Bonnie vara med på nästa utställning så det blir första gången jag ser henne sen hon flyttade. Mycket spännande på gång alltså.

Efter alla måsten ska här firas med både kräftor och nubbe och sen kanske något sockersött till efterrätt eller lite goda kex med små ooootroligt dyra ostar. Kräftorna kommer med specialtransport två gånger i veckan nu så här svär kocken ve och bedrövelser över levande kräftor. Han tycker inte om att koka dem och jag , jo, jag rymmer på direkten annars kan jag inte äta dem för då har de hunnit att få namn och lärt sig leka med dillen.  Det går bättre om jag aldrig hinner att se dem. Nu är det dags att fara till Askersunds smådjursmottagning, och där ler nog veterinären när jag kommer med nästa böld, förra veckan var det pudelböld och nu är de en pumi.

 
 
AK

AK

13 augusti 2009 21:04

Vi syns väl i helgen.

Kram

http://softabrudar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ewa

2 september 2009 08:00

Tror den där bölden i rumpan bör ha läkt ut nu det har snart gått en halv månad sen det skrevs ;o)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PumiL8 - 21 augusti 2013 17:08

                De växer o äter. Det börjar synas färgförändringar. Alldeles bedårande är de allihop. ...

Av PumiL8 - 9 augusti 2013 10:01

Nu är de här alla 7. Fyra hannar och tre tikar. 2 kg och 102 gram valp på liten Bobitaz som vanligtvis väger omkring 12 kg. När vi var till veterinären vägde hon 17,5 kg två dagar innan valparna kom. Det går inte att känna om det är en stor e...

Av PumiL8 - 14 oktober 2012 20:39

                                 År 2012 första tre månaders aktiviteter. Vi fixade en klippkurs med massor av pumisar och deras mattar o hussar. Senare var vi på några utställningar och en utställningskurs med Marc Linneér i ett kallt r...

Av PumiL8 - 11 september 2011 21:27

Äntligen har vi fått lite nya bider och lite att berätta.  Mor med Czimbora Zå Fin. Hon växer och busar. Hon har varit i fårhagen idag med Challe, brorsan, som är en hejare på att ta fåren runt i hagen. Czimbora är inte riktigt så målmedveten utan...

Av PumiL8 - 31 juli 2011 10:20

Nu är valparna 6 veckor lite drygt. Det är full fart eller sova som gäller. Sen måste det finnas nya saker att titta på eller nya saker att göra så nu springer vi ofta ute. Färsöker slänga ut alla när de vaknar och när de har ätit. Det fungerar fakti...

Skapa flashcards